Opleiding Verzorgende-IG

Wil je graag een mbo-diploma halen waarbij je werken en leren goed kunt combineren? Dan is een opleiding via “Het Opleidingshuis” van NCVB Bedrijfsopleidingen de oplossing!

Jouw werkgever heeft samen met NCVB Bedrijfsopleidingen de mbo-opleiding Verzorgende-IG ontwikkeld. Deze opleiding is afgestemd op de dagelijkse praktijk van jouw organisatie.

 Wat levert de opleiding mij op?

  • Je volgt een opleiding die past bij jouw dagelijkse werkzaamheden
  • Je versterkt je positie op de arbeidsmarkt
  • Een opleiding volgen draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling
  • Na afronding van de opleiding ontvang je een officieel landelijk erkend mbo-diploma

 

Het beroep

Als Verzorgende individuele gezondheidszorg neem je de dagelijkse zorg van andere mensen op je. Je helpt hen bij de persoonlijke verzorging en huishouding.
Als verzorgende-IG kun je op veel verschillende plekken werken, zoals de thuiszorg, een verzorgingshuis, een woonvorm voor mensen met een beperking, een verpleeghuis, in de geestelijke gezondheidszorg of in de kraamzorg.

 

Wat leer je?

Je leert tijdens de opleiding alles wat je moet weten over het werken in verschillende soorten zorg. Daarnaast leer je over de menselijke anatomie en basiszorg, maar ook kennis van het menselijk gedrag en de eigen sociale vaardigheden zijn belangrijk. Je wilt anderen graag verzorgen, kunt goed luisteren en hebt een praktische instelling. Tijdens de opleiding leer je ook verpleegtechnisch handelen. Keuzedelen, Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding.

 

Diploma en vervolgopleidingen

Na het afronden van de opleiding ontvang je het mbo-3-diploma Verzorgende-IG. Vervolgens kun je doorstromen naar een opleiding op niveau 4, bijvoorbeeld naar de mbo-opleiding Verpleegkundige niveau 4.

 

Toelatingseisen

Je kan deelnemen aan de opleiding met:

  • een mbo-2-diploma
  • een vmbo-diploma (kb, gl of tl)
  • een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo
  • een gelijkwaardig diploma
  • een screening (bijvoorbeeld op basis van relevante praktijkervaring)

 

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je volgt de opleiding Verzorgende-IG via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Dit betekent dat je werkt en leert tegelijk.
Tijdens de opleiding word je begeleid door zowel mensen uit je organisatie als mensen vanuit NCVB Bedrijfsopleidingen. Samen zorgen zij ervoor dat je voldoende ondersteuning krijgt. De wettelijke duur van de opleiding is 2 jaar. Tijdens de intake wordt per individu bekeken of er kan worden afgeweken van deze duur. De opleiding zal voor jou minimaal 1,5 jaar duren. De lesplanning wordt in overleg met jouw werkgever gemaakt. Je hebt ongeveer eens in de 2 à 3 weken een lesdag. Daarnaast ben je gemiddeld 4 tot 6 uur per week kwijt aan zelfstudie en het maken van opdrachten

 

Waar wordt de les gegeven?

De leslocatie wordt samen met jouw werkgever bepaald.

 

Meer informatie

Helpdesk NCVB Bedrijfsopleidingen

T  013-5397077
E  ncvbhelpdesk@ncvbbedrijfsopleidingen.nl
I  www.ncvbbedrijfsopleidingen.nl

NCVB Bedrijfsopleidingen partner in talentontwikkeling