Opleiding retailspecialist

Wil je graag een mbo-diploma halen waarbij je werken en leren goed kunt combineren? Dan is een opleiding via “Het Opleidingshuis” van NCVB Bedrijfsopleidingen de oplossing!
Jouw werkgever heeft samen met NCVB Bedrijfsopleidingen de mbo-opleiding Retailspecialist ontwikkeld. Deze opleiding is afgestemd op de dagelijkse praktijk van jouw organisatie.

 Wat levert de opleiding mij op?

  • Je volgt een opleiding die past bij jouw dagelijkse werkzaamheden
  • Je versterkt je positie op de arbeidsmarkt
  • Een opleiding volgen draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling
  • Na afronding van de opleiding ontvang je een officieel landelijk erkend mbo-diploma

 

Het beroep

Als Retailspecialist ben je klantgericht. Je kunt je inleven in de verwachtingen van de klant en schat in wat de klant nodig heeft. Je begeleidt de klantreis: je ontvangt, informeert en adviseert de klant en rondt de klantreis af. Je hebt specialistische kennis en bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Je voert daarnaast ondersteunende werkzaamheden uit, zoals het ontvangen en opslaan van goederen en het verzorgen van artikelpresentaties en/of visual merchandising. Hierbij begeleid, ondersteun en instrueer je ook andere collega’s. Daarnaast houd je je bezig met het verbeteren van het verkoopproces.

Vind je het leuk om er samen met collega’s voor te zorgen dat het verkoopproces optimaal verloopt? Wil je verder specialiseren in het assortiment en de ontwikkelingen in de retail? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

 

Wat leer je?

Je leert tijdens de opleiding over het verlenen van hospitality, het adviseren van klanten en het begeleiden van de klantreis. Ook leer je over de ontvangst en opslag van goederen, het verzorgen van artikelpresentaties en/of visual merchandising en het begeleiden van collega’s hierbij. Bovendien verdiep je je in de laatste ontwikkelingen in de retail en doe je verbetervoorstellen voor jouw afdeling/winkel. Keuzedelen, Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding.

 

Diploma en vervolgopleidingen

Na het afronden van de opleiding ontvang je het mbo-3- diploma Retailspecialist. Vervolgens kun je doorstromen naar een opleiding op niveau 4, bijvoorbeeld Retailmanager.

 

Toelatingseisen

Je kan deelnemen aan de opleiding met:

  • een mbo-2-diploma*
  • een vmbo-diploma (kb, gl of tl)
  • een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo
  • een gelijkwaardig diploma
  • een screening (bijvoorbeeld op basis van relevante praktijkervaring)

* Niveau 3 doorstroom alleen toegankelijk met een diploma op niveau 2 van verkoper.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt 1,5 jaar. Je volgt de opleiding Retailspecialist via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Dit betekent dat je werkt en leert tegelijk.

Tijdens de opleiding word je begeleid door zowel mensen uit je organisatie als mensen vanuit NCVB Bedrijfsopleidingen. Samen zorgen zij ervoor dat je voldoende ondersteuning krijgt.

De lesplanning wordt in overleg met jouw werkgever gemaakt. Je opleiding bestaat uit 4 thema’s: hospitality, goederen, professionaliseren en beleid. Elk thema bestaat uit een college, drie lesdagen en studiebegeleiding. Je sluit bijna elk thema af met een examen in jouw praktijk.

Je hebt ongeveer eens in de 2 à 3 weken een lesdag. Daarnaast ben je gemiddeld 4 tot 6 uur per week kwijt aan zelfstudie en het maken van opdrachten.

 

Waar wordt de les gegeven?

De leslocatie wordt samen met jouw werkgever bepaald.

 

Meer informatie

Helpdesk NCVB Bedrijfsopleidingen

T 013-5397077

E ncvbhelpdesk@ncvbbedrijfsopleidingen.nl

I www.ncvbbedrijfsopleidingen.nl

 

NCVB Bedrijfsopleidingen partner in talentontwikkeling