Opleiding retailmedewerker

Wil je graag een mbo-diploma halen waarbij je werken en leren goed kunt combineren? Dan is een opleiding via “Het Opleidingshuis” van NCVB Bedrijfsopleidingen de oplossing!

Jouw werkgever heeft samen met NCVB Bedrijfsopleidingen de mbo-opleiding Retailmedewerker ontwikkeld. Deze opleiding is afgestemd op de dagelijkse praktijk van jouw organisatie.

Wat levert de opleiding mij op?

  • Je volgt een opleiding die past bij jouw dagelijkse werkzaamheden
  • Je versterkt je positie op de arbeidsmarkt
  • Een opleiding volgen draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling
  • Na afronding van de opleiding ontvang je een officieel landelijk erkend mbo-diploma

 

Het beroep

Als Retailmedewerker ben je voornamelijk gastheer/gastvrouw in de winkel waar je werkt. Je bent klantgericht, kunt je inleven in de klant en schat in wat de klant nodig heeft. Je begeleidt de klantreis: je ontvangt, informeert en adviseert de klant en rondt de klantreis af. Je voert ondersteunende werkzaamheden uit, zoals het ontvangen en opslaan van goederen en het verzorgen van artikelpresentaties en/of visual merchandising. Daarnaast zorg je ervoor dat je op de hoogte bent van relevante ontwikkelingen in de retail.

Ben je niet bang om de handen uit de mouwen te steken? Ben je klantgericht en wil je je verder ontwikkelen in verkoopwerkzaamheden? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

 

Wat leer je?

opleiding over het verlenen van hospitality en het uitvoeren van verkoopwerkzaamheden. Verder komen de goederenontvangst en opslag en het verzorgen van artikelpresentaties en/of visual merchandising aan bod.

Keuzedelen, Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding.

 

Diploma en vervolgopleidingen

Na het afronden van de opleiding ontvang je het mbo-2-diploma Retailmedewerker. Vervolgens kun je doorstromen naar een opleiding op niveau 3, bijvoorbeeld Retailspecialist.

 

Toelatingseisen

Je kan deelnemen aan de opleiding met:

  • een mbo-1-diploma
  • een vmbo-diploma (bb, kb, gl of tl)
  • een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo
  • een gelijkwaardig diploma
  • een screening (bijvoorbeeld op basis van relevante praktijkervaring)

 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt 1 jaar. Je volgt de opleiding via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Dit betekent dat je werkt en leert tegelijk.

Tijdens de opleiding word je begeleid door zowel mensen uit je organisatie als mensen vanuit NCVB Bedrijfsopleidingen. Samen zorgen zij ervoor dat je voldoende ondersteuning krijgt.

De lesplanning wordt in overleg met jouw werkgever gemaakt. Je opleiding bestaat uit 3 thema’s: hospitality, goederen en professioneel werken. Elk thema bestaat uit een college, drie lesdagen en studiebegeleiding. Je sluit bijna elk thema af met een examen in jouw praktijk.

Je hebt ongeveer eens in de 2 à 3 weken een lesdag. Daarnaast ben je gemiddeld 4 tot 6 uur per week kwijt aan zelfstudie en het maken van opdrachten.

 

Waar wordt de les gegeven?

De leslocatie wordt samen met jouw werkgever bepaald.

 

Meer informatie

Helpdesk NCVB Bedrijfsopleidingen

T 013-5397077

E ncvbhelpdesk@ncvbbedrijfsopleidingen.nl

I www.ncvbbedrijfsopleidingen.nl

 

NCVB Bedrijfsopleidingen partner in talentontwikkeling