Opleiding retailmanager

Wil je graag een mbo-diploma halen waarbij je werken en leren goed kunt combineren? Dan is een opleiding via “Het Opleidingshuis” van NCVB Bedrijfsopleidingen de oplossing!

Jouw werkgever heeft samen met NCVB Bedrijfsopleidingen de mbo-opleiding Retailmanager ontwikkeld. Deze opleiding is afgestemd op de dagelijkse praktijk van jouw organisatie.

Wat levert de opleiding mij op?

  • Je volgt een opleiding die past bij jouw dagelijkse werkzaamheden
  • Je versterkt je positie op de arbeidsmarkt
  • Een opleiding volgen draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling
  • Na afronding van de opleiding ontvang je een officieel landelijk erkend mbo-diploma

 

Het beroep

Als Retailmanager zie jij erop toe dat het retailconcept van de winkel waar jij werkt op de juiste manier wordt uitgevoerd. Je verleent hospitality en zorgt ervoor dat klanten deskundig worden begeleid in hun klantreis. Je geeft leiding aan collega’s, begeleidt hen in hun werkzaamheden en motiveert ze. Je probeert de juiste keuzes te maken om een zo hoog mogelijke omzet te realiseren. Ook ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de retail en jouw organisatie. Je informeert je collega’s hierover.

Vind je het leuk om er samen met collega’s voor te zorgen dat het verkoopproces optimaal verloopt? Wil je je verder specialiseren in het managen van een afdeling/winkel? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

 

Wat leer je?

Je leert leidinggeven aan collega’s. Je stuurt hen aan bij het verlenen van hospitality en begeleidt hen bij hun werkzaamheden. Je verdiept je in het beleid van de organisatie waar je werkt en leert hoe je dit moet uitvoeren.

Keuzedelen, Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding.

 

Diploma en vervolgopleidingen

Na het afronden van de opleiding ontvang je het mbo-4- diploma Retailmanager.

Vervolgens kun je doorstromen naar het hbo, bijvoorbeeld in de richtingen Small business en retail management of Commerciële economie.

 

Toelatingseisen

Je kan deelnemen aan de opleiding met:

  • een mbo-3-diploma (bijvoorbeeld: Verkoopspecialist of Eerste verkoper)*
  • een vmbo-diploma (kb, gl of tl)
  • een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo
  • een gelijkwaardig diploma
  • Niveau 4 doorstroom alleen toegankelijk met een diploma eerste verkoper of verkoopspecialist
  • een screening (bijvoorbeeld op basis van relevante praktijkervaring).

* Niveau 4 doorstroom alleen toegankelijk met een diploma eerste verkoper of verkoopspecialist.

 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt 1,5 jaar. Je volgt de opleiding Retailmanager via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Dit betekent dat je werkt en leert tegelijk.

Tijdens de opleiding word je begeleid door zowel mensen uit je organisatie als mensen vanuit NCVB Bedrijfsopleidingen. Samen zorgen zij ervoor dat je voldoende ondersteuning krijgt.

De lesplanning wordt in overleg met jouw werkgever gemaakt. Je opleiding bestaat uit 5 thema’s: hospitality, goederen, trends & duurzaamheid, personeel en beleid. Elk thema bestaat uit een college, drie lesdagen en studiebegeleiding. Je sluit bijna elk thema af met een examen in jouw praktijk.

Je hebt ongeveer eens in de 2 à 3 weken een lesdag. Daarnaast ben je gemiddeld 4 tot 6 uur per week kwijt aan zelfstudie en het maken van opdrachten.

 

Waar wordt de les gegeven?

De leslocatie wordt samen met jouw werkgever bepaald.

 

Meer informatie

Helpdesk NCVB Bedrijfsopleidingen

T 013-5397077

E ncvbhelpdesk@ncvbbedrijfsopleidingen.nl

I www.ncvbbedrijfsopleidingen.nl

 

NCVB Bedrijfsopleidingen partner in talentontwikkeling