Opleiding logistiek teamleider

Wil je graag een mbo-diploma halen waarbij je werken en leren goed kunt combineren? Dan is een opleiding via “Het Opleidingshuis” van NCVB Bedrijfsopleidingen de oplossing!

Jouw werkgever heeft samen met NCVB Bedrijfsopleidingen de mbo-opleiding Logistiek teamleider ontwikkeld. Deze opleiding is afgestemd op de dagelijkse praktijk van jouw organisatie.

Wat levert de opleiding mij op?

  • Je volgt een opleiding die past bij jouw dagelijkse werkzaamheden
  • Je versterkt je positie op de arbeidsmarkt
  • Een opleiding volgen draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling
  • Na afronding van de opleiding ontvang je een officieel landelijk erkend mbo-diploma

 

Het beroep

Als Logistiek teamleider houd je je bezig met het logistieke proces in een magazijn, waarbij je zelf ook logistieke taken uitvoert. Je organiseert, plant en verdeelt werkzaamheden van medewerkers. Ook begeleid en controleer je de uitvoering van deze werkzaamheden. Daarnaast voer je zelf magazijnwerkzaamheden uit en heb je contact met chauffeurs die goederen komen halen en brengen.

Vind je het leuk om er samen met collega’s voor te zorgen dat de goederenstroom optimaal verloopt? Wil je je verder ontwikkelen in het leidinggeven aan een kleine groep mensen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

 

Wat leer je?

Naast dat je leert over de processen van ontvangst en opslag, orderproductie en expeditie, leer je vooral hoe je werkzaamheden plant en coördineert en hoe je de processen kunt verbeteren.

Keuzedelen, Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding.

 

Diploma en vervolgopleidingen

Na het afronden van de opleiding ontvang je het mbo-3-diploma Logistiek teamleider.

Je kunt na deze opleiding doorstromen naar een opleiding op niveau 4, bijvoorbeeld Logistiek supervisor.

 

Toelatingseisen

Je kan deelnemen aan de opleiding met:

  • een mbo-2-diploma*
  • een vmbo-diploma (kb, gl of tl)
  • een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo
  • een gelijkwaardig diploma
  • een screening (bijvoorbeeld op basis van relevante praktijkervaring)

* Niveau 3 doorstroom alleen toegankelijk met een diploma Logistiek medewerker

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt 1,5 jaar*. Je volgt de opleiding Logistiek teamleider via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Dit betekent dat je werkt en leert tegelijk.

Tijdens de opleiding word je begeleid door zowel mensen uit je organisatie als mensen vanuit NCVB Bedrijfsopleidingen. Samen zorgen zij ervoor dat je voldoende ondersteuning krijgt.

De lesplanning wordt in overleg met jouw werkgever gemaakt. Je opleiding bestaat uit 5 thema’s*: ontvangst en opslag, orders verzamelen, goederen verzenden, coördineren en begeleiden, en optimaliseren. Elk thema bestaat uit een college, een aantal lesdagen en studiebegeleiding. Je sluit elk thema af met een examen in jouw praktijk.

Je hebt ongeveer eens in de 2 à 3 weken een lesdag. Daarnaast ben je gemiddeld 4 tot 6 uur per week kwijt aan zelfstudie en het maken van opdrachten.

*Heb je al een mbo-2-diploma Logistiek medewerker behaald? Dan kun je vrijstelling aanvragen voor een aantal onderdelen van deze opleiding. Hierdoor wordt de duur van de opleiding korter. 

 

Waar wordt de les gegeven?

De leslocatie wordt samen met jouw werkgever bepaald.

 

Meer informatie

Helpdesk NCVB Bedrijfsopleidingen

T 013-5397077

E ncvbhelpdesk@ncvbbedrijfsopleidingen.nl

I www.ncvbbedrijfsopleidingen.nl

 

NCVB Bedrijfsopleidingen partner in talentontwikkeling