Opleiding Leidinggevende keuken

Wil je graag een mbo-diploma halen waarbij je werken en leren goed kunt combineren? Dan is een opleiding via “Het Opleidingshuis” van NCVB Bedrijfsopleidingen de oplossing!

Jouw werkgever heeft samen met NCVB Bedrijfsopleidingen de mbo-opleiding leidinggevende keuken ontwikkeld. Deze opleiding is afgestemd op de dagelijkse praktijk van jouw organisatie.

Wat levert de opleiding mij op?

  • Je volgt een opleiding die past bij jouw dagelijkse werkzaamheden
  • Je versterkt je positie op de arbeidsmarkt
  • Een opleiding volgen draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling
  • Na afronding van de opleiding ontvang je een officieel landelijk erkend mbo-diploma

 

Het beroep

Als leidinggevende keuken weet je wat er op de werkvloer gedaan moet worden. Leidinggevende keuken heeft een leidinggevende coördinerende, aansturende, regelende, controlerende en signalerende rol. Je bent de schakel tussen medewerkers en de bedrijfsleiding. Je bent de eindverantwoordelijke voor de bedrijfsvoering keuken. Je werkt voornamelijk in keukens van hotel/restaurants, restaurants bedrijven, vergader- en congrescentra en instellingen.

 

Wat leer je?

Je leert als leidinggevende keuken hoe je menukaarten en -planningen moet samenstellen. Ook moet je begrotingen kunnen opstellen en bewaken. Je leert hoe leiding te geven aan medewerkers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden.

Tenslotte leer je om te gaan met het naleven van voorschriften en hoe je een goede werksfeer kunt bevorderen.

Keuzedelen, Nederlands, Engels, Duits rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding.

 

Diploma en vervolgopleidingen

Na het afronden van de opleiding ontvang je het mbo-4-diploma Leidinggevende keuken.

Wil je je verder ontwikkelen? Dan zijn er diverse opleidingen waar je terecht kunt:

  • Hogere hotelschool (verkort traject)
  • HBO Facility Management

 

Toelatingseisen

Je kan deelnemen aan de opleiding met:

  • een mbo-3 of 4 diploma
  • een vmbo-diploma (kb, gl of tl)
  • een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo
  • een gelijkwaardig diploma
  • een screening (bijvoorbeeld op basis van relevante praktijkervaring)

 

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je volgt de opleiding Leidinggevende keuken via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Dit betekent dat je werkt en leert tegelijk.

Tijdens de opleiding word je begeleid door zowel mensen uit je organisatie als mensen vanuit NCVB Bedrijfsopleidingen. Samen zorgen zij ervoor dat je voldoende ondersteuning krijgt.

De wettelijke duur van de opleiding is 3 jaar. Tijdens de intake wordt per individu bekeken of er kan worden afgeweken van deze duur. De opleiding zal voor jou minimaal anderhalf jaar duren. Ben je al in het bezit van het mbo-3-diploma Zelfstandig werkend kok dan kom je in aanmerking voor een verkort traject van 9 maanden.

De lesplanning wordt in overleg met jouw werkgever gemaakt. Je hebt ongeveer eens in de 2 à 3 weken een lesdag.

Daarnaast ben je gemiddeld 4 tot 6 uur per week kwijt aan zelfstudie en het maken van opdrachten.

 

Waar wordt de les gegeven?

De leslocatie wordt samen met jouw werkgever bepaald.

 

Meer informatie

Helpdesk NCVB Bedrijfsopleidingen

T 013-5397077

E ncvbhelpdesk@ncvbbedrijfsopleidingen.nl

I www.ncvbbedrijfsopleidingen.nl

 

NCVB Bedrijfsopleidingen partner in talentontwikkeling