Opleiding manager bedrijfsleider fastservice

Wil je graag een mbo-diploma halen waarbij je werken en leren goed kunt combineren? Dan is een opleiding via “Het Opleidingshuis” van NCVB Bedrijfsopleidingen de oplossing!

Jouw werkgever heeft samen met NCVB Bedrijfsopleidingen de mbo-opleiding Manager/ bedrijfsleider fastservice ontwikkeld. Deze opleiding is afgestemd op de dagelijkse praktijk van jouw organisatie.

Het beroep

 Als manager/ bedrijfsleider fastservice geef je leiding aan een vestiging en ben je ervoor verantwoordelijk dat het werk wordt uitgevoerd volgens de formule van het bedrijf. Je houdt een oogje in het zeil zodat het verkopen en het bereiden van de producten op een veilige en juiste manier gebeurt. Het commerciële aspect is heel belangrijk: je werk richt zich vooral op serviceverlening en verkoop van de producten. Als manager/ bedrijfsleider fastservice vind je het niet erg om op wisselende tijden te werken. Als er een probleem is dan los jij het op.

 

Wat leer je?

 Op het personele vlak leer je over leiderschap, werving en selectie en over het begeleiden en beoordelen van medewerkers. Op financieel gebied leer je over de winst- en verliesrekening en over vergroten en budgetteren.

Keuzedelen, Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding.

 

Diploma en vervolgopleidingen

 

Na het afronden van de opleiding ontvang je het mbo-4-diploma Leidinggevende bediening.

Wil je je verder ontwikkelen? Dan zijn er diverse opleidingen waar je terecht kunt:

  • HBO Manager/ ondernemer
  • Hoge Hotelschool
  • HBO Facility management
  • Small business & retail management
  • Cateringmanagement

 

Toelatingseisen

Je kan deelnemen aan de opleiding met:

  • een mbo-3 of 4 diploma
  • een vmbo-diploma (kb, gl of tl)
  • een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo
  • een gelijkwaardig diploma

 

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je volgt de opleiding Manager/bedrijfsleider fastservice via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Dit betekent dat je werkt en leert tegelijk.

Tijdens de opleiding word je begeleid door zowel mensen uit je organisatie als mensen vanuit NCVB Bedrijfsopleidingen. Samen zorgen zij ervoor dat je voldoende ondersteuning krijgt.

De wettelijke duur van de opleiding is 3 jaar. De opleiding zal voor jou minimaal anderhalf jaar duren. Ben je al in het bezit van het mbo-3-diploma 1e Medewerker fastservice dan kom je in aanmerking voor een verkort traject van 9 maanden.

De lesplanning wordt in overleg met jouw werkgever gemaakt. Je hebt ongeveer eens in de 2 à 3 weken een lesdag.

Daarnaast ben je gemiddeld 4 tot 6 uur per week kwijt aan zelfstudie en het maken van opdrachten. De leslocatie wordt samen met jouw werkgever bepaald.

Meer informatie

Helpdesk NCVB Bedrijfsopleidingen

T  013-5397077

E  ncvbhelpdesk@ncvbbedrijfsopleidingen.nl

I  www.ncvbbedrijfsopleidingen.nl

 

NCVB Bedrijfsopleidingen partner in talentontwikkeling