“Kwalitatief hoog niveau”

Willeke Waterman

Willeke Waterman, manager beroepspraktijkvorming Philadelphia Zorg

Op zo’n 500 locaties in Nederland ondersteunt Stichting Philadelphia Zorg mensen met een beperking. Die ondersteuning varieert van een paar uurtjes begeleiding in de week tot 24-uurszorg bij een intensieve zorgvraag. Samen met NCVB bieden wij onze medewerkers mbo-maatwerktrajecten aan op verschillende niveaus: Helpende Zorg en Welzijn, Verzorgende Individuele Gezondheidszorg, Begeleider Gehandicaptenzorg en Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg. Een verkorte opleiding van kwalitatief hoog niveau.

 

“De ervaren en vakkundige docenten weten wat er speelt binnen onze organisatie”

 

Kwaliteit waarborgen

Een bbl-opleiding die bij een ROC drie jaar duurt, kunnen onze medewerkers bij NCVB in anderhalf jaar tijd afronden. Die korte doorlooptijd is natuurlijk erg fijn. Zeker nu het tekort aan gediplomeerd personeel in de zorg steeds verder oploopt. Maar veel belangrijker vinden we de kwaliteit van de opleiding. Die moet van een hoog niveau zijn én gewaarborgd blijven. Dat is NCVB volmondig met ons eens, dus daar zorgen we gezamenlijk voor.


Weten wat er speelt

NCVB weet waarvoor Philadelphia staat. De ervaren en vakkundige docenten zijn goed op de hoogte van onze visie, missie en de thema’s waarmee we werken. Toen we de opleidingen aan het ontwikkelen waren, liepen de docenten een aantal dagen mee op de werkvloer. Omdat onze organisatie constant in beweging is, praten we de docenten regelmatig bij over wat er speelt binnen onze organisatie. Zodat ze in hun lessen steeds weer de verbinding leggen met de dagelijkse praktijk bij Philadelphia.

Lees ook het interview met:

Susan Lether

Susan Lether

Hans Harteveld

Melithsa Demmers

Melithsa Demmers