“Samenwerking staat tijdens de lessen centraal”

Koen Melis

Koen Melis, docent

“Voordat ik aan de slag ga met een opleiding voor een nieuwe klant, loop ik er altijd eerst een paar dagen stage. Ik verdiep me in de kernwaarden, proef de sfeer op de werkvloer, ervaar waar het écht om draait bij de organisatie. Want ieder bedrijf is anders. Alleen als ik het gedachtengoed van een organisatie helemaal begrijp, ben ik in staat om het unieke, bedrijfsspecifieke sausje over een opleiding te gieten.”

 

“Onze studenten grijpen de kans aan om zichzelf verder te ontwikkelen”

 

Onderling vertrouwen
Anders dan op een ROC hebben onze studenten maar één docent bij wie ze hun beroepsvakken volgen. Ze zitten altijd met dezelfde mensen in een leslokaal, ze moeten zich dus wel comfortabel voelen binnen de groep. Daar investeer ik ook echt in, we trekken toch zo’n anderhalf tot twee jaar intensief met elkaar op. Als het onderlinge vertrouwen er eenmaal is, ontstaat bijna vanzelf een hechte groep die elkaar stimuleert en helpt.


Intrinsieke motivatie
Het mooie aan de studenten aan wie ik lesgeef, vind ik hun enthousiasme. Ze gáán er echt voor. Of ze nu 18 zijn of 55, ze volgen de opleiding omdat ze het zélf willen. Ze grijpen de kans aan om zichzelf verder te ontwikkelen, willen stappen voorwaarts maken binnen hun organisatie. Die intrinsieke motivatie draagt eraan bij dat vrijwel iedereen de eindstreep haalt.

Lees ook het interview met:

Roos Somers

Roos Somers
medewerker Backoffice

Egbert van Essen

Egbert van Essen
bpv-begeleider