“Al onze opleidingen zijn maatwerk”

Karin Bertens

Karin Bertens, onderwijskundige

“Samen met mijn collega-onderwijskundigen zorg ik ervoor dat onze opleidingen actueel blijven. Belangrijk is dat ze voldoen aan de eisen in het kwalificatiedossier, zoals dat is vastgesteld door het ministerie van OCW. Aan het behalen van een diploma zijn strenge regels verbonden. In het kwalificatiedossier staat beschreven wat een student moet kunnen en weten om een mbo-diploma te behalen. Alle kaders die zijn gesteld, zoals urennormen, algemene vakken en keuzedelen, vertalen wij naar een opleiding die past bij onze doelgroep: de werkenden.”

 

“In het Opleidingshuis staat de vraag van het bedrijf centraal”

 

Gevalideerd certificaat
Organisaties met vestigingen buiten Nederland bieden we nog iets extra’s. Zij willen natuurlijk dat hun medewerkers in alle landen dezelfde expertise hebben. Bij de Europese programma’s die wij ontwikkelen, krijgen de medewerkers een certificaat dat in hun eigen land gevalideerd is. Wij mogen deze certificaten valideren dankzij onze licentie van het Nederlands Kwalificatie Kader (NLQF). Dit is gekoppeld aan het Europese kwalificatiekader (EQF). Een belangrijke ontwikkeling, want hierdoor wordt het onderwijs binnen Europa veel transparanter.


Perfecte aansluiting

Wij werken samen met bedrijven in allerlei sectoren, van klein tot groot. Branche of grootte maakt voor ons geen verschil. Omdat geen enkele organisatie hetzelfde is, zijn al onze opleidingen maatwerk. Maatwerk dat wij ontwikkelen via ons eigen opleidingsmodel: het Opleidingshuis. Hierin staat de vraag van het bedrijf centraal. Zo ontwikkelen we een opleidingshuis dat perfect aansluit bij de opleidingsbehoefte van hun medewerkers.

Lees ook het interview met:

Coen van Hoof

Coen van Hoof
directeur

Jan-Dirk Floor

Jan-Dirk Floor
accountmanager