“We zorgen voor een optimale praktijkbegeleiding”

Egbert van Essen

Egbert van Essen, bpv-begeleider (beroeps-praktijk-vorming)

“Tijdens de opleiding begeleid ik deelnemers met hun opdrachten werkvloerleren en bij de keuzedelen. Het is prachtig om te zien hoe mensen gedurende de opleiding groeien! Hoe ze hun kennis, competenties en vaardigheden versterken. Écht beter worden in hun werk.”

 

“Samen werken we aan het behalen van het diploma”

 

Vooraf alles helder
Mijn eerste contact met de deelnemer heb ik al in een vroeg stadium. De deelnemer vult tijdens de informatiebijeenkomst bij de start van de opleiding de aanmeldformulieren in. Direct aansluitend volgt een intakegesprek en nemen we de gegevens door. Zaken als faalangst of dyslexie worden besproken als dat van toepassing is. Het is goed om dit soort problemen vooraf helder te hebben. Want alleen dan kan ik onze deelnemers optimaal begeleiden.


Coaching op de werkvloer
Tijdens de opleiding volg ik de deelnemers digitaal. Hebben ze alle lessen gevolgd? Zijn ze bij met de werkstukken? Op de werkvloer wordt de deelnemer gecoacht door zijn praktijkopleider, vaak zijn direct leidinggevende. Die op zijn beurt weer door mij wordt ondersteund bij het coachen. Én door ons wordt getraind in opleiden en examineren.


Werkplekbezoeken
Ik bezoek de deelnemers een aantal keren per schooljaar op de werkplek. Met de praktijkopleider erbij bespreken we de praktijkopdrachten die gemaakt zijn. Dan komen alle vorderingen van de deelnemers aan bod. En bedenken we oplossingen voor eventuele problemen waar ze tegenaan lopen. Samen werken we aan het opleiden van deelnemers met hetzelfde doel voor ogen: het behalen van een vakdiploma!

Lees ook het interview met:

Roos Somers

Roos Somers
medewerker Backoffice

Koen Melis

Koen Melis
docent