Opleiding Beveiliger

Wil je graag een mbo-diploma halen waarbij je werken en leren goed kunt combineren? Dan is een opleiding via “Het Opleidingshuis” van NCVB Bedrijfsopleidingen de oplossing!

Jouw werkgever heeft samen met NCVB Bedrijfsopleidingen de mbo-opleiding Beveiliger ontwikkeld. Deze opleiding is afgestemd op de dagelijkse praktijk van jouw organisatie.

 Wat levert de opleiding mij op?

  • Je volgt een opleiding die past bij jouw dagelijkse werkzaamheden
  • Je versterkt je positie op de arbeidsmarkt
  • Een opleiding volgen draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling
  • Na afronding van de opleiding ontvang je een officieel landelijk erkend mbo-diploma

 

Het beroep

Als beveiliger werk je in een team, maar voer je werkzaamheden vaak alleen uit. Hierbij houd je contact met een meldkamer of alarmcentrale. Het werk wordt zowel overdag als ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd. Je bent je bewust van de ondersteunende rol die je hebt ten aanzien van het primaire proces van een organisatie. Je bent alert en dienstverlenend en hebt oog voor de risico’s en dreigingen waaraan een organisatie is blootgesteld.  Je durft op te treden, zonder te grote risico’s te nemen. Je bent representatief en je uniform draagt daaraan bij.

 

Wat leer je?

Je leert tijdens de opleiding alles wat je moet weten over het signaleren van risico’s en het nemen van preventieve maatregelen. Je leert hoe je op moet treden bij ongewenst gedrag en incidenten en hoe je verdachten moet aanhouden. Daarnaast leer je hoe je je dienstverlenend moet opstellen. Keuzedelen, Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding.

 

Diploma en vervolgopleidingen

Na het afronden van de opleiding ontvang je het mbo-2-diploma Beveiliger. Vervolgens kun je doorstromen naar een opleiding op niveau 3, bijvoorbeeld naar Coördinator Beveiliging.

 

Toelatingseisen

Je kan deelnemen aan de opleiding met:

  • een mbo-1-diploma
  • een vmbo-diploma (bb, kb, gl of tl)
  • een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo
  • een gelijkwaardig diploma
  • een screening (bijvoorbeeld op basis van relevante praktijkervaring)

 

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je volgt de opleiding Beveiliger via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Dit betekent dat je werkt en leert tegelijk. Tijdens de opleiding word je begeleid door zowel mensen uit je organisatie als mensen vanuit NCVB Bedrijfsopleidingen. Samen zorgen zij ervoor dat je voldoende ondersteuning krijgt. De wettelijke duur van de opleiding is 2 jaar. Tijdens de intake wordt per individu gekeken of er kan worden afgeweken van deze duur. De opleiding zal voor jou minimaal 1 jaar duren. De lesplanning wordt in overleg met jouw werkgever gemaakt. Je hebt ongeveer eens in de 2 à 3 weken een lesdag. Daarnaast ben je gemiddeld 4 tot 6 uur per week kwijt aan zelfstudie en het maken van opdrachten.

 

Waar wordt de les gegeven?

De leslocatie wordt samen met jouw werkgever bepaald.

 

Meer informatie

Helpdesk NCVB Bedrijfsopleidingen

T  013-5397077
E  ncvbhelpdesk@ncvbbedrijfsopleidingen.nl
I  www.ncvbbedrijfsopleidingen.nl

NCVB Bedrijfsopleidingen partner in talentontwikkeling